Polistiren inalta densitate

Pentru termoizolarea teraselor se poate folosi, in functie de solutia aleasa de proiectant atat polistirenul expandat de inalta densitate (HD-EPS) cat si polistiren extrudat (XPS).

Ambele produse pot fi utilizate ata la constructiile noi cat sila renovari, se prezinta sub forma de placi cu grosimi variabile (uzual de 5 sau 10 cm).

In functie de aplicatia dorita sunt disponibile doua tipuri de HDEPS cu densitati de 20 sau 30 kg/m3 si una de XPS pentru pardoseli..

Polistirenul are avantajul unei izolatii termice excelente, aceasta fara a „incarca“ greutatea structurii si a-I slabi rezistenta deoarece are o greutate redusa.


Presupunand ca achizitionam numai produse de buna calitate rezultatele se vor vedea atat imediat cat si in timp.

Alte avantaje ale acestor produse sunt rezistenta mecanica superioara altor tipuri, necesara in cazul teraselor de bloc circulate, elasticitate, usurinta la montare, rezistenta buna la propagarea focului datorita compusilor ignifuganti.

Conductivitatea termica este minima (0,034 w/mpK, jumatate din cea a unui perete netermoizolat) iar rezistenta la foc este clasa B-D0 (are proprietati de autostingere).

plusconfort-termopane

© 2007-2013 PlusConfort - Toate drepturile rezervate.