Membrana cu ardezie

Membranele bituminoase aditivate ARCO sunt membrane de tip multi-strat si se compun din :

1. material de impermeabilizare, format din bitum distilat, aditivat cu plastomeri APP (polipropilenã atacticã) sau elastomeri pe bazã de cauciuc sintetic SBS (stiren-butadien- stiren). Functie de reteta amestecului bituminos si a armaturii utilizate, se pot obtine proprietati diferite de rezistenta mecanica, elasticitate, flexibilitate la rece si durabilitate.

2. armatura, înglobatã în zona medianã a masei de impermeabilizare, este constituitã din: tesãturã netesutã stabilizatã termic, din fire de poliester, sau împâsliturã din fibrã de sticlã.

Membranele armate cu poliester au rezistenta excelenta la punct static si dinamic, o foarte buna rezistenta la rupere longitudinala si transversala si o alungire mare la rupere.

3. folie micronicã din polietilenã termofuzibilã, pentru protectia fetei inferioare a membranelor. Se topeste în timpul termosudarii cu flacara. Temperatura corespunzatoare aplicarii poate fi controlata, urmarind disparitia marcajului stantat în relief (gofratura) de pe suprafata de asezare a membranei. Încalzirea membranei peste temperatura de topire optima poate provoca modificari în structura materialului.

4. granule de ardezie, pentru protejarea fetei superioare împotriva razelor solare si a ultravioletelor, la membranele folosite ca strat final.

Confera totodata un aspect estetic aplicatiei.

5. nisip, talc, pe fata superioarã a membranelor intermediare, folosite în sisteme de hidroizolatie bi – , sau multi-strat, sau în hidroizolatii subterane. Standardizare :

P = armaturã de poliester netesut

V = armaturã de fibrã de sticlã

A = ardezie “ de pe pagina http://www.arcon.com.ro/Ro/ARCO_membrane.php

Si “ Uzual se folosesc este membrane pe baza de bitum distilat modificat cu polimeri plastomeri (APP), având o armatura compozita, formata din împâslitura de poliester (P) armata cu fibre de sticla rasucite dispuse longitudinal, sau împâslitura de fibra de sticla, armata longitudinal cu fibra de sticla rasucita (V).

Compozitia modificata a membranei ofera proprietati excelente împotriva îmbatrânirii, elasticitate, flexibilitate la rece, durabilitate.

Membranele ARTEC P si PA au proprietati mecanice deosebite datorita naturii poliesterice a armaturii si a retelei de armare a acesteia.

Membranele ARTEC V si VA ofera foarte buna stabilitate dimensionala, fiind folosite ca strat de baza sau strat final în lucrarile bi- sau multistrat (V + PA sau P+ VA). Membranele ARTEC PA si ARTEC VA se livreaza cu finisaj superior de granule minerale. Acest finisaj are rolul de a proteja membrana de razele UV conferind totodata si un aspect estetic aplicatiei. Membrana este prevazuta cu margine de suprapunere laterala de 10 cm si margine de suprapunere de capat de 15 cm. Membranele ARTEC P si V sunt fabricate cu finisaj de nisip pe fata superioara. Partea inferioara a membranelor ARTEC este protejata cu o folie de polietilena termofuzibila care previne lipirea materialului când este rulat si se topeste în timpul termosudarii cu flacara. Temperatura corespunzatoare aplicarii se poate controla, urmarind disparitia marcajului stantat în relief (gofratura) de pe suprafata de asezare a membranei. Încalzirea membranei peste temperatura de topire optima poate provoca modificari în structura materialului. Domenii de utilizare : lucrari de complexitate usoara, acoperisuri plane pe structura de beton, fundatii, bariere de vapori, etc.

plusconfort-termopane

© 2007-2013 PlusConfort - Toate drepturile rezervate.