Reabilitare termica
Plus Confort este una din primele companii implicate activ in reabilitarea termica, acest program fiind in concordant stricta cu gama de activitati existente. Elementul de nouatate a constat in necesitatea de a ne adapta la cerintele atat de diverse ale membrilor fiecarei asociatii de locatari, dar ne-am achitat cu succes de aceasta sarcina, dovada fiind recomandarile primite.

In cadrul programului pe 2008, Plus Confort a participat ca subantreprenor pentru ferestre termoizolante la blocul din bvd. Lacul Tei.
In 2009 ponderea acestui program a crescut, compania noastra fiind antreprenor general pentru reabilitarea unor blocuri de locuinte din municipiul Slatina, si in continuare subantreprenor pentru ferestre in sectorul 2 Bucuresti. Mai exact vorbim desprea realizarea a 39.700 de mp de termosistem Baumit, a aproximativ 4.000 de mp de terasa termo-hidroizolata, si a 3.900 de mp de ferestre PVC Rehau la blocurile GA1-GA10 si T4 din municipiul Slatina si despre 12.000 de mp de ferestre in Bucuresti la blocuri din sos. Mihai Bravu, Colentina, Calea Mosilor si Stefan cel Mare.

Realizarea acestor obiective ne-a permis organizarea unei activitati eficiente, pornind de la proiectare, aprovizonare si logistica si terminand cu lucrarile efective si experienta castigata in relatia cu mii de locatari si cu reprezentantii autoritatii publice. Faptul, ca in final, toti au fost multumiti de calitatea lucrarilor noastre reprezinta cea mai buna garantie ca Plus Confort este partenerul potrivit in desfasurarea unui proiect de reabilitare termica.

Privita ca o investitie, reabilitarea termica a cladirilor de locuinte vechi, este una fezabila, generata de cresterea mondiala a pretului pentru toate sursele de energie precum si a constientizarii tot mai acute a faptului ca energia rispita, dincolo de costurile economice, provoaca daune viitoare incomensurabile prin efectele poluarii mediului inconjurator.

Studiile evidentiaza ca energia utilizata pentru incalzirea si racirea cladirilor este de ordinul a 30% din consumul energetic mondial. In Romania situatia este si mai grava consumul de energie pe locuitor fiind cu 50% mai mare decat media Uniunii Europene. Acest lucru poate fi explicat atat prin intensitatea energetica foarte mare din industrie, cat si prin risipa energetica exagerata din cladiri. Ani de zile s-au construit cladiri de locuit cu o slaba protectie termica si in general cu materiale termoizolante de slaba calitate. Rezistenta termica a ferestrelor si usilor este de 3, respectiv 5 ori mai mica decat in Occident, ceea ce inseamna pierderi uriase de caldura. Avand in vedere si pierderile mult mai mari prin pereti se ajunge ca pentru un apartament de 2 camere din Romania sa se consume de 2 ori mai multa caldura fata de un apartament de 4 camere in Germania.

Consumul necesar pentru incalzirea/ racirea cladirilor poate fi redus prin imbunatatiri aduse sistemului de incalzire si climatizare si printr-o mai buna izolare termica a peretilor si spatiilor vitrate. Prin reabilitarea termica a cladirilor consumul de energie scade cu cel putin 40%.

Reabilitarea si modernizarea termica a cladirilor presupun:
imbunatatirea performantelor de izolare termica a elementelor de constructie care delimiteaza de exterior spatiile interioare incalzite;
cresterea eficientei energetice prin tratarea unitara a tuturor zonelor de pierdere energetic din cladire, conform proiectelor de specialitatea.

Practic, reabilitarea blocurilor vechi de locuinte se realizeaza prin lucrari:

  • izolare termica a peretilor exteriori;
  • Înlocuire a ferestrelor si a usilor exterioare existente, inclusiv tâmplaria aferenta accesului în blocul de locuinte, cu tâmplarie performanta energetic;
  • termo-hidroizolarea terasei sau termoizolarea planseului peste ultimul nivel în cazul existentei sarpantei;
  • izolarea termica a planseului peste subsol, în cazul în care prin proiectarea blocului sunt prevazute apartamente la parter;
  • lucrari de demontare a instalatiilor si a echipamentelor montate aparent pe fatadele/terasa blocului de locuinte, precum si remontarea acestora dupa efectuarea lucrarilor de izolare termica;
  • lucrari de refacere a finisajelor anvelopei.

Pentru toate acestea experienta Plus Confort in lucrari similare este un factor decisiv. Asiguram proiectare de specialitate, acces la linii de credit bancare, certificari tehnice si de calitate conforme cu normele in vigoare (certificari ISO 9001, ISO 14001, ISO18001, SA8000, marcaj CE pentru produse, agremente tehnice incerc, calificarea angajatilor RTE, CQ, Project Management). Toate acestea ne incadreaza intr-un cerc restrans de companii capabile sa participe cu success in licitatii si sa deruleze fara impedimente acest tip de proiecte.

plusconfort-termopane

© 2007-2013 PlusConfort - Toate drepturile rezervate.