Naturalbond

Panourile Naturalbond sunt utilizate in constructii civile, social-culturale si industriale, cu rol de protectie si in scopuri decorative, montate pe elemente portante, fixate pe constructie. Domeniile de utilizare sunt: placari interioare si exterioare la pereti, grinzi, stalpi, fatade cortina, panouri de usi, compartimentari, pasarele, tunele, lifturi, galerii, expozitii, banci, standuri de expozitii, statii de benzina, aeroporturi etc. Aceste panouri permit montarea cu usurinta a izolatiei termice, dar si libertate maxima in alegerea formelor, culorilor, texturilor. Placajele din panouri Naturalbond se pot utiliza la placarea peretilor exteriori si interiori ai cladirilor fara restrictii, din punct de vedere al destinatiei acestora. Aceste panouri prezinta rezistenta la actiunea simultana a sarcinilor statice si dinamice, siguranta in exploatare, caracteristici la foc corespunzatoare domeniului acceptat.

Criteriile esentiale de durabilitate se refera la metinerea in timp a caracteristicilor fizico-chimice si mecanice, stabilitate dimensionala si impermeabilitate. Durabilitatea este de minim 20 ani. Produsele sunt garantat de producator pe o perioada de cca. 10 ani, in cazul respectarii conditiilor de punere in opera si a intensitatii actiunilor de calcul pentru durata de exploatare. Intretinerea acestor panouri se face prin spalare cu detergenti neutri.

Caracteristici

In conformitate cu legea nr. 10/1995 privind calitatea in constructii panourile compozite din aluminiu au performante corespunzatoare domeniilor de utilizare si celor 6 cerinte esentiale:

 • Rezistenta si stabilitate – panourile nu influenteaza aceasta cerinta.
 • Siguranta in exploatare – panourile nu influenteaza aceasta cerinta si nu prezinta pericol pentru utilizatori.
 • Siguranta la foc – panourile se incadreaza in clasa C2 de combustibilitate. Rezistenta la foc a produselor este de aproximativ 3 minute.
 • Igiena, sanatatea oamenilor, refacerea si protectia mediului – produsele au o comportare corespunzatoare fara eliminare de noxe.
  Nu contin substante nocive, nu polueaza. Nu prezinta pericol pentru mediu si sanatatea oamenilor.
  Materialele componente nu sunt toxice, nu degaja noxe, nu sunt radioactive si nu sunt cuprinse in lista noxelor cancerigene sau substantelor potential cancerigene pentru om, conform Ordinului Ministerului Sanatatii nr. 1957/1995.
 • Izolatie termica, hidrofuga si economia de energie – caracteristicile termotehnice ale panourilor compozite din aluminiu sunt neglijabile.
  Produsele sunt rezistente la apa.
 • Protectia impotriva zgomotului – produsele prezinta un indice de atenuare sonora de 26dB.
 • Avantaje

 • Panourile Naturalbond au greutate scazuta in scopul reducerii costurilor pentru structura cladirilor
  comparativ cu procedeele standard de placare cu pietre naturale care au in medie 25 -50 kg/mp).
 • Panourile Naturalbond indeplinesc cerintele la incarcari din vant si suctiune.
 • Panourile Naturalbond permit realizarea unui sistem termoizolant de inalta calitate.
 • Panourile Naturalbond, din punct de vedere architectural, arata ca o suprafata nobila si permit realizarea de forme si dimensiuni deosebite.
 • Panourile Naturlabond asigura un confort sonic deosebit.
plusconfort-termopane

© 2007-2013 PlusConfort - Toate drepturile rezervate.