Plus Confort - Home (Ro) | Contact

Placari Fatade

TRESPA
• Unic si special

TRESPA METEON este un placaj plin realizat din rasini termorezistente armate omogen cu fibre din lemn, fabricat in conditii de presiune si temperature inalte. Printr-o tehnologie avansata si patentata in toata lumea ( EBC ), polimerizare cu bombardament electronic, se obtin suprafetele decorative integrate in placaj.

TRESPA METEON este utilizat pentru placarea fatadelor, intradosurilor, balcoanelor, aticelor precum si pentru mobilier stradal, paneluri sandwich, in aplicatii speciale de EXTERIOR.

TRESPA METEON este deosebit de potrivit pentru fatadele ventilate permitand o termoizolatie foarte buna cu consecinte pozitive nu numai asupra climatului interior cat si asupra bilantului energetic.

• Rezistent la intemperii

TRESPA METEON este extrem de rezistent la intemperii. Soarele, ploia, inclusiv ploaia acida, umezeala nu vor avea efect asupra suprafetei sau miezului placajului. Rezistenta la radiatiile ultraviolete si stabilitatea culorilor sunt foarte ridicate corespunzand pe scala de gri internationala ( ISO 105A02) treptelor 4 – 5. Variatiile ample sau rapide de temperatura de la – 200 la + 800 C nu vor afecta proprietatile, stabilitatea sau aspectul placajului. Culorile nu vor avea schimbari vizibile cel putin 10 ani chiar si in conditii climatice severe sau in medii industriale puternic poluate.

• Usor de mentinut, curat

Suprafetele nonporoase ale placajului nu permit depunerea aderenta a impuritatilor. Suprafetele sau canturile placajului nu necesita acoperiri de protectie. TRESPA METEON este neafectat de agentii de curatire casnici sau de solventii organici puternici.

• Rezistenta mecanica

Elasticitatea ridicata, rezistenta la tractiune si compresiune garanteaza o rezistenta la impact foarte ridicata. Omogenitatea si densitatea miezului confera placajului TRESPA METEON o inalta rezistenta la smulgere in zonele de aplicare a elementelor de fixare. Acest aspect este deosebit de important cand placajul este fixat dorsal cu suruburi sau minidibluri. Stabilitatea si proprietatile de prelucrabilitate ale placajului TRESPA METEON sunt comparabile cu ale lemnului de esenta tare dar fara a fi afectat de umezeala, degradat de intemperii si mucegai sau de putrezire.

• Comportament sigur la foc

TRESPA METEON standard corespunde clasei B2 ( cf. DIN ) iar sortimentul FR clasei B1. Placajul isi mentine forma timp indelungat, nu se topeste, nu sare in aschii. TRESPA METEON este clasificat de mai multe institute de incercari europene in cele mai bune clase de rezistenta la foc pentru materialele organice.

• Protectia mediului

Protectia mediului a fost intotdeauna luata in considerare in dezvoltarea si fabricarea placajului TRESPA METEON.

Placajul este compus din cca 70 % fibre de lemn moale si 30 % liant ( rasini cu intarire termica ). Lemnul utilizat este de pin cu crestere rapida din padurile europene. Astfel cca 85 % din materiile prime utilizate sunt rapid inlocuite, mai mult cca 10 % din ramasitele formate in procesul de productie sunt reutilizate.

TRESPA INTERNATIONAL a fost printre primii producatori de placaje care au obtinut certificarea de mediu ISO 14001 acordata de Lloyd’s Register. Standardul ISO 14001 descrie etapele necesare pentru punerea la punct, punerea in opera, mentinerea si ameliorarea unui sistem de management integrat al mediului.

Placajul ( deseurile sale ) poate fi reciclat termic cu recuperare de energie intr-un incinerator industrial deoarece nu contine metale grele, halogeni, bioacizi.

• Certificari

Principalele organisme de certificare europeana care colaboreaza in cadrul Uniunii Europene de agrementare ( UEATC ) au certificat placajul TRESPA METEON si sistemele de fixare recomandate.

Agrementele notabile au fost acordate de organismele urmatoare : KOMO, DIBT, BUTGB, CSTB, TORROJA.

Placile de TRESPA METEON sunt marcate CE.

In Romania placajele TRESPA sunt de asemenea agrementate.